L-carnitina

L-carnitina

L-carnitina pentru eliminarea ţesuturilor adipoase.

Carnitina nu este un amino acid real, dar din cauza unei similitudini structurale apropiată, este în mod normal clasificată alături de amino acizi, şi este cunoscută de asemenea, ca vitamina BT.

L-Carnitina este sintetizată din amino acizii esenţiali cum sunt lizina şi metionina, dar este necesar să existe suficientă vitamina B1 (tiamina) şi B6 (piroxidina). De aceea, suplimentarea alimentară cu carntină poate fi benefică în unele circumstanţe. Carnitina este un component esenţial pentru metabolizarea grăsimilor. L-carnitina facilitează transportul acizilor graşi către mitocondrii. Aceste formaţiuni intracelulare au ca principală funcţie producerea de energie, ca urmare a arderii lanţurilor de acizi graşi.

1. Suplimentarea cu carnitină este în primul rând indicată acolo unde consumul de energie al unui câine trebuie să fie crescut deoarece carnitina stimuleaza conversia grasimilor în energie. În timpul competiţiilor, concursurilor cu câinii de tracţiune sau în orice altă circumstanţă de activitate intensă, suplimentele de carnitina din alimentaţie pot fi foarte benefice. De aceea Husse Optimal Energi este îmbogăţit cu carnitina. Combinaţia unei alimentaţii bogate în grăsimi împreună cu carnitina garantează un surplus optim de energie pentru câinii activi care au o cerinţă crescută de energie.

2. Un alt indicator care favorizează suplimentarea cu carnitină poate fi reducerea greutăţii în caz de obezitate. La câinii obezi, suplimentarea cu carnitina stimulează oxidarea stratului adipos corporal. Desigur că aceasta se poate obţine numai în combinaţie cu reducerea consumului alimentar şi cu creşterea activităţii fizice în vederea creşterii cerinţelor energetice ale câinelui.

3. Există o concentraţie de carnitină la nivelul inimii, în muşchiul cardiac, lucru care nu este deloc surprinzător. Inima se bazează pe acizi graşi pentru energia de care are nevoie pentru a pompa sângele prin întreg organismul. Multe studii au arătat că suplimentarea cu L-carnitina poate ajuta inima să funcţioneze corespunzător la câinii care suferă de boli cardio-vasculare.

3 articol(e)

pe pagină

Listă Grilă

 1. OPTIMAL LIGHT

  Hrană uscată Super Premium pentru câini adulți mai puțin activi, supraponderali, sau cu tendință de îngrășare. Conține doar 9% grăsimi și are un conținut energetic scăzut pentru controlul greutății. Îmbogățită cu L- carnitină pentru a favoriza arderea grăsimilor. 

  123,00 RON
 2. OPTIMAL SENSITIVE

  Mâncare uscată FĂRĂ GLUTEN pentru câini adulți activi.
  O hrană Super Premium hipoalergenică delicată, special realizată cu ingrediente extrem de ușor digerabile și cu conținut ridicat de energie pentru câinii adulți cu sistem digestiv sensibil.
  Disponibil în saci de: 15 Kg

   

  323,00 RON
 3. LIGHT SENSITIVE

  Mâncare uscată FĂRĂ GLUTEN pentru câini adulți mai puțin activi și câini supraponderali.
  O hrană Super Premium hipoalergenică delicată, special realizată cu ingrediente extrem de ușor digerabile pentru câinii adulți cu sistem digestiv sensibil.
  Disponibil în saci de: 15 Kg

  275,00 RON

3 articol(e)

pe pagină

Listă Grilă

Scroll